Comunicate de presa

PROIECT – Cresterea accesibilitatii urbane prin modernizarea strazii Oborului din Municipiul Baia Mare

Municipiul Baia Mare, in calitate de beneficiar, deruleaza proiectul cu titul “Cresterea accesibilitatii urbane prin modernizarea strazii Oborului din Municipiul Baia Mare”, proiect finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013 – Axa prioritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, Domeniul major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Poli de dezvoltare urbana”. Valoarea totala a proiectului este de 13.466.403,68 RON, din care TVA 2.553.636,14: asistenta financiara nerambursabila solicitata 10.128.622,11 RON si contributia proprie a beneficiarului 784.145,43 RON.

Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Organism Intermediar – Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest. Data semnarii contractului de finantare – 15.02.2013. Contractul de finantare a fost semnat in luna februarie 2013, proiectul urmand a se finaliza in luna decembrie 2015.

Implementarea proiectului de modernizarea a strazii Oborului va contribui la cresterea potentialului economic al cartierului Orasul Vechi – Zona Industriala Est. Investitorii vor fi atrasi in aceasta zona de faptul ca acest cartier este localizat de-a lungul axei de dezvoltare sud-est, unde este disponibil un spatiu adecvat pentru activitati productive si unde orasul este in expansiune catre localitati limitrofe din sistemul urban, de preturile imobilelor si chiriilor mai mici decat in alte zone, precum si de infrastructura de transport moderna realizata odata cu implementarea proiectului.

S-au finalizat lucrarile constand in desfacerera sistemului rutier si refacerea structurii rutiere pe strada Oborului, incepand de la intersectia cu strada Mihai Eminescu. De asemenea, au fost demarate lucrarile de executie a giratiei la intersectia strazii Oborului cu strada M. Eminescu. Trotuarele sunt partial amenajate pe partea dreapta si pe partea stanga a strazii, unde este prevazuta si pista pentru ciclisti.

In prezent, sunt in curs de desfasurare lucrarile de refacere imbracaminte rutiera pana la intersectia strazii Oborului cu strada Forestierului si de amenajare a celor 5 perechi de statii de autobuz, amplasate in afara partii carosabile.

In cel mai scurt timp, se vor finaliza lucrarile de reabilitare a retelei de apa si extindere a retelei de canalizare, racordarea utilizatorilor la reteaua de apa si canalizare.

Sursa: Catalin Chereches, Primarul Municipiului Baia Mare