Comunitate

PROGRAM VACANTA – Gradinitele din Maramures au program special in lunile de vara (VIDEO)

 Gradinita de vara (c) eMM.ro
 Gradinita de vara (c) eMM.ro

Vezi VIDEO
Mai putine batai de cap au in aceasta vara maramuresenii cu copii de varsta prescolara. Parintii care nu au in grija cui sa isi lase micutii cat timp sunt la serviciu se pot orienta atat spre gradinitele de stat, cat si spre cele particulare – care si-au prelungit programul pe toata durata vacantei de vara. Unitatile de invatamant prescolar din judet au activitati intense in acest an, spre deosebire de precedentul, cand foarte putine gradinte au ramas deschise in lunile iulie si august.

O planificare a functionarii gradinitelor pe timp de vara a fost facuta de catre Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Maramures, iar potrivit acesteia, pana in septembrie, 28 de asemenea unitati vor avea portile deschise pe perioade prestabilite, cele mai multe fiind in Baia Mare.

“Pe durata verii, gradinitele cu program prelungit asigura proces instructiv-educativ pentru copiii care doresc acest lucru. Gradinitele cu program normal sunt inchise, respecta structura anului scolar fixat de minister. Cele cu program prelungit, prin rotatie, sunt deschise pe o perioada de doua saptamani sau de o luna, astfel incat sa oferim posibilitatea copiilor sa-si petreaca vacanta intr-un mediu securizat si pus la dispozitia lor”, a precizat inspectorul scolar pentru invatamantul prescolar, Marcela Pop. 

Gradinita de vara (c) eMM.roGradinitele care au ramas deschise au un program estival, mai lejer decat in timpul anului scolar. In afara acestora, parintii pot opta si pentru taberele de vara, unde micutii sunt antrenati in activitati deopotriva educative si distractive. Chiar in aceste zile, mai multi voluntari straini ii invata engleza pe cativa copii din Baia Mare. 

”Vom merge in cinci gradinite din Baia Mare si vom dansa, vom canta si ne vom distra cu acesti copii. Este foarte distractiv, copiii sunt foarte creativi si ei cunosc deja notiunile de baza din limba engleza, asa ca le va fi mult mai usor pe viitor. Ne distram grozav cu ei”, a aratat o voluntara a US Peace Corps, Florence Jermyn.

Gradinita de vara (c) eMM.roCei mai incantati de taberele de vara sunt micutii, bucurosi ca pot sa isi petreaca vacanta alaturi de prietenii lor, intr-un mediu placut. ”Am pictat tricouri, ne-a placut tare mult. Ieri am facut parada animalelor si la sfarsit ne-am uitat la filme pe perete”, a marturisit Teodora Ana Mare.

Parintii care vor sa isi inscrie copiii pe perioada verii la gradinitele cu program prelungit trebuie sa prezinte o adeverinta de la unitatea de invatamant la care sunt inregistrati, iar apoi sunt luati in evidente.

Lista completa cu unitatile de invatamant prescolar deschise pe perioada verii, pe diferite intervale, poate fi descarcata AICI…
Sursa: Gabriela Kuhajda