Cultura

PROGRAM – Festivalul Datinilor de iarnă “Marmația” 2017

Festivalul Datinilor de iarnă “Marmația” este o manifestare cultural-artistică din municipiul Sighetu Marmaţiei care are scopul de a pune în evidență tradițiile tipice sărbătorilor de iarnă maramureșene.

Anual, festivalul Datinilor de iarnă strânge în jur de 1.000 de participanți atât din Maramureș, cât și din alte județe sau chiar din străinătate.

Ediția cu nr. 49 începe azi, 12 decembrie, cu un spectacol de datini și obiceiuri de iarnă prezentate de elevii sigheteni.

Festivalul continuă mâine, 13 decembrie, la Palatul Cultural cu spectacolul „Primește-ne Gazdă în casă”.

Duminică, 17 decembrie, va avea loc un concurs dedicat grupurilor de colindători și păstrători de obiceiuri populare de la cluburile de copii din Maramureș și din țară.

Concertul de colinde al corurilor bisericești se va ține marți, 19 decembrie, la Catedrala Ortodoxă română.

În perioada 19-23 decembrie vor avea loc concerte ale corurilor și grupurilor vocale bisericești.

În a treia zi de Crăciun, 27 decembrie, festivalul găzduiește o expoziție, alaiul datinilor de iarnă și momente artistice ale grupurilor participante. La final, cei prezenți vor avea parte de un recital oferit de Ioan Sas, Dinu Iancu Sălăjanu și Ștefan Hrușcă.

Festivalul “Marmația” se va încheia cu o sesiune de comunicări pe teme de obiceiuri și datini de iarnă, organizată la Muzeul Satului în data de 28 decembrie.

sursă imagine: radiocluj.ro

Robert Bandi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *