Administratie

Program de locuințe sociale destinate chiriașilor evacuați

Programul de locuințe sociale destinate chiriașilor evacuați din locuințele retrocedate foștilor proprietari se desfaoara inclusiv la nivelul judetului Maramures. Prefectul Vasile Moldovan a declarat că acesta se deruleaza  în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene  si ca in cel mult o luna de zile consiliile locale vor trebui sa intocmeasca listele cu locuintele propuse

”Fondul de locuințe destinate închirierii persoanelor evacuate din locuințele retrocedate în natură foștilor proprietari se constituie de către consiliile locale din acele unități administrativ-teritoriale care au înregistrat cereri formulate de către persoanele îndreptățite prin lege” a spus reprezentantul guvernului in teritoriu.

Locuințele sociale sunt investiții ale consiliilor locale, care trebuie să asigure, conform prevederilor legale și utilitățile pentru blocurile de locuințe sociale. Pentru elaborarea programului pentru anul 2018, consiliile locale vor transmite, până la începutul lunii următoare, ministerului de resort lista de locuințe sociale propuse a fi finanțate în anul viitor.

Finanțarea programului de investiții de locuințe sociale se asigură din transferuri de la bugetul de stat, stabilite anual cu această destinație în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, precum și din bugetele locale, în limita sumelor prevăzute cu această destinație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *