Actualitate Cultura

Program de excepţie la Teatrul Municipal Baia Mare în această săptămână

Marți, 6 martie, de la ora 19.00, la Sala Studio, sunteți invitați la reprezentația ȘI MÂINE E O ZI de Franz Xaver Kroetz, regia Anton Tauf – un recital actoricesc fermecător prin autenticitate şi emoţie, în interpretarea Aurorei Prodan. Povestea ultimei zile „domestice” a unei femei vârstnice, care urmează să ajungă la azil, i-a permis renumitei şi experimentatei actriţe băimărene un recital admirabil, cu rafinate treceri de la monologul decrepit la tăioase rememorări, ori de la pusee belicoase la căderi psihice traumatice.

Joi, 8 martie, de la ora 19.00, nu ratați o seară reconfortantă, vizionând spectacolul de revistă UN VIS CU MI-S REVISTA, pe texte de Mihai Maximilian, consultant de specialitate Papp Zoltan. Reprezentația seduce prin dialoguri surprinzătoare și ironii subtile, prin interpretările inspirate ale soliștilor vocali și prin valențele coregrafice ale corpului de balet, de la dansul contemporan la french cancan.

Intrare liberă pentru doamne și domnișoare, în limita locurilor disponibile.

 

Sâmbătă, 10 martie, de la orele 10.00 și 11.30, la Sala Teatrului de Păpuși, cei mici sunt așteptați să vizioneze reprezentația Teatrului de Nord Satu Mare, SCUFIȚA ROȘIE, după    Frații Grimm, regia Andrei Mihalache, un spectacol pentru copii care este oacheş ca zăpada sub scara colindelor. Pruncii, văzând personajele „pe viu”, ating depărtările dintre stele. Toate personajele interpretate de actori reuşesc să-i fascineze pe copii, să-i poarte în dialoguri, pruncii fiind prinşi în firul poveştilor ca într-o pădure fermecată.

 

Duminică, 11 martie, de la ora 19.00, la Sala Studio, sunteți poftiți la spectacolul PRAH de Spiró György, regia Cătălin Mardale, să “gustați” o comedie amară.  Protagoniștii piesei, după o viață plină de lipsuri, câștigă marele premiu la loterie, numai că perspective îmbogătirii peste noapte îi aruncă pe cei doi soți într-un haos comunicațional și existențial, punându-se în lumină lupta personajelor cu temerile și angoasele lor.

 

Prețul biletelor la spectacolele teatrului: 5 lei la secția Păpuși, 15 lei preț întreg și 10 lei  preț redus (pentru elevi, studenți și pensionari) la secțiile Dramă și Revistă.

 

Informații și rezervări: tel. 0736216437 (Dramă și Revistă) și 0730270926 (secția Păpuși)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *