Actualitate

PROGRAM BAZIN INOT – S-a deschis bazinul in aer liber din Baia Mare (VIDEO)

 
 

Vezi VIDEO
Bazinul in aer liber ramane si anul acesta singurul aliat al baimarenilor impotriva caniculei. Incepand de astazi, 19 iunie, bazinul a fost deschis si chiar din primele ore de functionare au fost cativa temerari care s-au racorit in apa care deocamdata nu are mai mult de 18-19 grade. Bazinul va ramane deschis pe tot parcursul verii, zilnic publicul fiind asteptat intre orele 10:00 si 19:00, insa pentru a avea acces fiecare persoana va trebui sa prezinte la intrare doua adeverinte eliberate de medic. “Se cere aceasta viza suplimentara fata de ceea ce era anul trecut pentru ca dorim sa evitam orice fel de incidente si accidente pentru ca sunt persoane care au contraindicatii de a face efort fizic”, a mentionat Alexandru Nicoara de la Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Maramures.

Dupa ce ieri, 18 iunie, a fost curatat cu sarg si numai dincolo de miezul noptii a fost umplut cu apa, astazi bazinul in aer liber din Baia Mare a fost deschis publicului. Programul este acelasi ca si in anii trecuti, zilnic intre orele 10:00 – 19:00, iar pretul biletului a ramas de asemenea neschimbat, respectiv 10 lei. De modificat s-au modificat anul acesta regulile de acces: persoanele care doresc sa se racoreasca in incinta bazinului descoperit vor trebui sa prezinte pe langa adeverinta de la medicul dermatolog, inca un act de acest fel.

Se solicita o adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze “apt pentru efort”. Se cere aceasta viza suplimentara fata de ceea ce era anul trecut pentru ca dorim sa evitam orice fel de incidente si accidente pentru ca sunt persoane care au contraindicatii de a face efort fizic. Pentru a fi „acoperiti”, am decis sa solictam aceasta adeverinta”, a declarat Alexandru Nicoara, purtatorul de cuvant al Directiei pentru Sport si Tineret Maramures.

Cativa tineri nu au ratat ocazia sa fie primii care au incercat apa din bazin si, cu toate ca aceasta era destul de rece, tinand cont ca doar azi-noapte, in jurul orei 1:00, s-a terminat de umplut bazinul, ei au fost incantati de faptul ca au unde sa isi petreaca timpul liber.

“Apa e buna. Un pic rece, dar merge. Am inotat un pic, dar inca nu am facut multe ture de bazin. In fiecare an am venit aici”, a spus Ruben Sindrestean, unul dintre primii baimareni care au fost anul acesta la bazin.

Nu toti cei care au fost in prima zi la bazin s-au declarat multumiti de conditiile oferite, o tanara explicand ca nu are de gand sa intre in apa deoarece nu i se pare foarte curata. Probabil ca domnisoara nu bea deloc apa de la robinet, pentru ca apa din bazin este, de fapt, apa potabila.

“Am venit pentru ca e frumos aici. Baie nu o sa fac, numai dus, pentru ca nu e prea curata apa”, a declarat o tanara care facea plaja.

Pana in 1 iulie va ramane deschis si bazinul olimpic, unde publicul larg are acces de luni pana vineri intre 18.00 si 20.30, sambata de la 17.00 la 19.30 si duminica de la 10.00 la 12.00. Pretul unui bilet este si acolo tot 10 lei. Dupa aceasta data bazinul olimpic va fi inchis, iar sportivii de performanta se vor pregati in bazinul in aer liber pana in toamna.

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: Andrei Gherghel