Actualitate

Prognoza meteo pentru weekend

Meteorologii anunță vreme caldă de vară pentru zilele de weekend, marcată de episoade de instabilitate

Vineri, vremea va fi în general frumoasă şi caldă pentru această, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi cu totul izolat ploi slabe, îndeosebi în zonele montane şi în partea de sud-est a teritoriului, anunță Realitatea TV.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu uşoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 31 de grade. Dimineaţa, izolat vor mai fi condiţii de ceaţă.

La munte, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi cu totul izolat ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul precedent.

Vremea se menţine caldă sâmbătă, dar mai ales în jumătatea de nord a teritoriului va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele de munte, local în nord-vest, nord şi centru, iar spre seară şi noaptea, izolat şi în rest.

Ploile vor putea avea şi caracter torenţial, iar punctiform se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 32 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade.

Duminică valorile termice vor puțin mai scăzute decât sâmbătă, cu maxime cuprinse între 19 și 31, cer variabil și posibile episoade de instabilitate mai ales în regiunile estice, sud-estice, în zona de munte, cu intensificări ale vântului în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, sudul Olteniei şi pe crestele montane

În Capitală, temperatura va marca o scădere ușoară față de ziua de sâmbătă, cu maxime de 26-27 la amiază, cerul va fi mai mult noros, iar probabilitatea de ploi trecătoare este destul de ridicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *