Vremea

Prognoza meteo anunţă temperaturi în scădere pentru luni, 5 noiembrie

Luni, 5 noiembrie, vremea rămâne caldă în unele zone, însă începe să marcheze o scădere a temperaturilor. Prognoza meteo semnalează ceață în multe regiuni, inclusiv în București, unde vor fi 16 grade.

Vremea dă semne că se schimbă, după o perioadă neobișnuit de caldă. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă de tip stratiform şi pe arii restrânse ceaţă, în prima parte a zilei îndeosebi în regiunile sud-estice, iar noaptea în cele extracarpatice unde trecător, pe spaţii mici vor fi asociate cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral şi la munte, în special pe creste.

Prognoza meteo estimează că valorile termice diurne vor fi în continuare mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată în interiorul arcului carpatic, iar în restul zonelor apropiate de mediile multianuale, dar mai scăzute decât cele din ziua anterioară. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 25 de grade, iar cele minime între 4 şi 13 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Presiunea atmosferica se va menţine la valori de regim baric distinct anticiclonic.

La munte, vremea va fi predominant frumoasă şi mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în special pe creste. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *