Actualitate

PROCES – Ucraineni judecati de magistratii din Viseu de Sus pentru contrabanda

Trei ucraineni au fost trimisi in judecata de procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures dupa ce, in cursul anului trecut, au fost prinsi in timp ce incercau sa aduca in Romania tigari de contrabanda. Ucrainenii Bodnar Petro Petrovici, Iavnii Bogdan Bogdanovici si Bocikor Mikola Mihailovici au fost pusi sub acuzare pentru trecere ilegala a frontierei de stat, contrabanda si detinerea in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, marcate necorespunzator, peste limita de 10.000 tigarete.

Potrivit procurorilor, in 22 aprilie 2011, respectiv 13 septembrie 2011, acestia au patruns prin trecerea ilegala a frontierei de stat din Ucraina in Romania, introducand tigarete de provenienta ucraineana, prin alte locuri decat cele stabilite pentru controlul vamal, cauzand un prejudiciu bugetului de stat stabilit la suma de 81.896 lei. Dosarul a fost inaintat, spre solutionare, Judecatoriei Viseu de Sus.

Bodnar Petro Petrovici a fost retinut in seara zilei de 13 septembrie, in timp ce introducea in Maramures, prin apa raului Tisa, mai multe colete cu tigari de contrabanda. Barbatii care l-au ajutat sa care coletele au scapat insa.

Ceilalti doi ucraineni, prinsi in primavara, faceau parte dintr-un grup de sapte persoane si au fost prinsi in flagrant in timp ce incercau sa introduca ilegal in tara aproximativ aproape 3.000 de pachete cu tutun ucrainean. Contrabandistii au fost retinuti la 1.500 de metri altitudine, in imediata apropiere a frontierei de stat, pe masivul Pop Ivan din Muntii Maramuresului. Ca sa-i opreasca pe traficanti, oamenii legii au trebuit sa foloseasca inclusiv armamentul din dotare.

CITESTE SI:

Sursa: Ioana Osan