Actualitate

PROCES – Medicul baimarean Horatiu Rus, judecat in dosarul scandalului sexual pornit dintr-un club brasovean

Dosare la procuraturaMedicul baimarean Horatiu Rus, retinut anul acesta intr-un scandal sexual, a fost trimis in judecata impreuna cu alti sase inculpati, toti fiind acuzati de savarsirea infractiunii de trafic de minori. Potrivit anchetatorilor, barbatul era client al unei retele de proxeneti condusa de patronul unui club din Brasov, Dodo Ferenc, care i-a servit contracost tineri cu care sa intretina raporturi sexuale. Baimareanul a fost arestat preventiv in acest dosar, insa la sfarsitul lunii aprilie a fost eliberat sub control judiciar.

Horatiu Rus este medic cardiolog si lucreaza la Spitalul Judetean Brasov, dar si la un cabinet privat, el fiind cercetat fiindca ar fi profitat de functie pentru a intretine relatii sexuale cu doi baieti aflati sub tratament. 

Foto: Horatiu Rus - medic cardiologReteaua din care facea parte si medicul cardiolog a fost destructurata de procurorii DIICOT in 10 aprilie. Primul termen de judecata in acest dosar a avut loc in 5 iulie, Tribunalul pentru Minori si Familie din Brasov mentinand starea de arest preventiv in privinta lui Dodo Ferenc, Daniel Sebastian Maciuca si Florentin Ovidiu Borsan, toti membri ai retelei.

Inculpatii sunt acuzati ca prin amenintare, violenta sau alte forme de constrangere fizica sau morala au obligat mai multi tineri sa practice prostitutia, obtinand in acest mod sume substantiale de bani. 17 tineri s-au constituit parti civile in acest dosar, solicitand sume de 10.000 de euro de la inculpati.

CITESTE SI:

Sursa: Andrei Gherghel