Actualitate Afaceri - Economic Comunitate Cultura

Problemele comunității ucrainene, discutate la Consiliul Județean

Joi, 6 iulie, a avut loc, la Consiliul Județean Maramureș, o întâlnire de dezbateri pe tema problemelor comunității ucrainene. La această întâlnire a participat și Nicolae Miroslav Petrețchi, deputat în Parlamentul României, membru în grupul parlamentar al minorităților naționale.

În cadrul acestei întâlniri au avut loc discuții referitoare la proiectele de dezvoltare depuse de către primăriile localităților ucrainene. S-a vorbit despre finanțarea reabilitării Drumului Județean 187, tronsonul Leordina – Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte, un proiect de o importanță considerabilă pentru etnicii din județul nostru, în valoare de 15 milioane de lei. Lucrările ar trebui să înceapă în această vară.

Pe plan cultural, s-a vorbit despre introducerea în Programul Cultural Prioritar al Consiliului Județean Maramureș a ”Festivalului Huțulilor”, dar și despre ideea reabilitării Liceului Taras Sevcenko din Sighetu Marmației, a Liceului Tehnologic din Poienile de sub Munte și de înființarea unei școli și grădinițe cu predare în limba ucraineană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *