Stiri nationale

PROBLEME DE SANATATE – Sorin Oprescu, transportat la spital dupa ce i s-a facut rau. Primarul suspendat, readus in arest, la scurt timp

Primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu a fost transportat la spital, luni seara, din Arestul Politiei Capitalei, dupa ce a acuzat ”o stare de slabiciune”, iar dupa ce o scurta evaluare medicala a fost readus in arest, au declarat surse din Politie. Potrivit surselor citate, Sorin Oprescu, care sufera de diabet, a acuzat ”o stare de slabiciune”, iar la recomandarea medicilor din arest a fost dus la spital.

Primarul suspendat al Capitalei ar fi fost transportat la spital cu masina unitatii de detentie, iar dupa o scurta evaluare medicala a fost readus in Arestul Politiei Capitalei.
Surse medicale au declarat ca Sorin Oprescu a fost dus la Spitalul ”Sfantul Ioan” pentru ca acuza dureri in piept, suspectandu-se un infarct. El a fost suspus unor investigatii medicale, eliminandu-se suspiciunea, apoi a fost readus in arestul Capitalei, au mai spus sursele citate.

Alexandru Chiciu, avocatul primarului, declara, intrebat despre problemele de sanatate ale primarului si daca acestuia i s-a facut rau la Tribunalul Bucuresti, in noaptea arestarii sale, ca primarul este dependent de insulina si are probleme de sanatate care sunt deja de notorietate, insa apararea nu doreste sa invoce problemele medicale, aceasta fiind ”dorinta lui Sorin Oprescu”.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv.

Sorin Oprescu a fost suspendat din functia de primar general al Capitalei in 15 septembrie, dupa decizia definitiva de arestare preventiva. Consiliul General al Municipiului Bucuresti l-a desemnat pe Stefanel Marin (UNPR) in functia de primar interimar.

Sursa: Mediafax