Comunitate

PRO DEMOCRATIA BAIA MARE – Buletin de vot in plus, intr-o sectie de votare din Borsa

Un buletin de vot in plus s-ar fi gasit intr-o sectie de votare din Borsa, mai precis in cea cu numarul 3. Proveninenta acestuia nu a putut fi stabilita de catre membrii sectiei, care au inceput verificari impreuna cu observatorul Asociatiei Pro Democratia acreditat in zona. Incidentul a fost semnalat in jurul orei 11.20, dupa cum a precizat Raul Drenta, presedintele APD Baia Mare. Organizatia are peste 200 de observatori acreditati in sectiile de votare din Maramures.

Nu au fost singurele probleme care au fost sesizate in aceasta parte a judetului. La Viseu de Sus, in sectia 10, observatorul APD a facut doua sesizari verbale presedintelui dupa ce in cabina de vot au intrat cate doua persoane deodata, insa acesta a argumentat ca a aprobat acest lucru tinand cont de legaturile de familie care exista intre alegatori.

In jurul orei 10.30, observatorii APD de la sectiile 3 si 7 din Fersig si Pribilesti au semnalat prezenta unor afise electorale in imediata vecinatate a sectilor de votare. Cu toate ca li s-a adusa la cunostinta acest fapt, care contravine legislatiei, presedintii au refuzat sa ia masuri cu privire la inlaturarea lor.

CITESTE SI:

Sursa: Ioana Osan