Comunitate

PRIMUL VOT – O tanara de 18 ani din Baia Sprie a incercat pentru prima data emotia votului (VIDEO)

Vezi VIDEO
Cu gandul schimbarii in mai bine s-au prezentat cei mai multi baisprieni la sectiile de vot amplasate in oras. Daca la primele ore ale diminetii, putini au fost aceia care au ajuns la urne, imediat dupa ora 10.00 s-au format cozi la intrarea in sectii, cei mai multi dorind sa isi exprime votul din simt civic.

Pentru prima data la urne s-a aflat o adolescenta din Baia Sprie care azi, 10 iunie, a implinit 18 ani. Fata a fost mandra ca poate sa isi exercite acest drept. Experienta prezentei la urne a emotionat-o, ea opinand ca viitorul e in mainile alegatorilor. “Este primul meu vot si consider ca am si eu dreptul sa aleg pe cine doresc. In primul rand este viitorul nostru, viitorul tineretului in joc. Recomand sa vina toata lumea la vot, pentru ca este viitorul nostru si consider ca noi alegem viitorul pe care o sa-l avem. Am emotii, pentru ca este primul meu vot”, a marturisit Melinda Kovacs.

Multi dintre cei care au iesit la vot au marturisit ca isi doresc o schimbare in bine, acesta fiind principalul motiv pentru care au votat. “Am votat pentru schimbare. Schimbarea schimbarilor, fiindca de 22 de ani toti diplomatii si toti oamenii politici, in loc sa ne aduca putin mai bine, tot din rau in mai rau am ajuns. Sper sa fie schimbarea schimbarilor, iar oamenii politici care o sa vina sa fie in interesul tuturor, nu cu interese personale si de grup”, a spus Toader Dunca.

De aceeasi parere a fost si un alt baisprian. ”Asteptam o schimbare in bine. Toata lumea asta asteapta, o schimbare in bine sau in mai bine un pic. Peste tot sunt lipsuri, si toate sunt din cauza ca nu sunt bani, asta e singura explicatie: ca nu sunt bani”, a spus acesta.

De cealalta parte, au fost si persoane mai putin optimiste, care au spus ca se asteapta ca planurile incepute sa fie continuate, in cel mai fericit caz.

”Am venit sa-mi exprim dreptul la vot. Multe schimbari nu o sa fie, eventual ce s-a inceput probabil o sa fie continuat. Daca va uitati, aproape fiecare candidat are cam aceleasi lucruri trecute”, a declarat Darian Dacher.

Opt sectii de votare sunt deschise in Baia Sprie, pentru cei aproape 14.000 de alegatori.
Sursa: Gabriela Kuhajda