Actualitate

Primariile maramuresene ignora UE

Subprefectul Gheorghe Achim, care a condus sedinta, s-a suparat foc cand a vazut numarul foarte mic de oameni prezenti la discutii. El a aratat ca 20 dintre primariile maramuresene nici macar nu au comunicat prefecturii care le vor fi promotorii desi au trecut luni bune de cand acest proiect a fost implementat in Maramures.

“Din pacate nu ii putem sanctiona pe primari pentru ca sunt autonomi. La noi asa functioneaza deocamdata – cu amenzi si amenintari. E interesul lor sa participe pentru ca aici primesc lamuriri clare pe problemele legate de UE, inclusiv cele de accesare a fondurilor”, a subliniat reprezentantul guvernului in teritoriu.

Printre promotorii prezenti la sedinta s-au numarat si cinci primari care au solicitat subprefectului Achim sa intervina pentru revenirea in localitatea lor a ”Caravanei fermierului”, unde sunt oferite informatii legate de normele UE aplicabile in mediul rural. Alesii au precizat ca taranii au foarte multe nelamuriri si ca sunt curiosi sa afle posibilitatile de finantare.
Sursa: Larisa Tivadar