Monden

Pricesne din Maramureş, cadou pentru Papa Francisc. Ce artistă a dus ineditul dar

Băimăreanca Paula Seling i-a dăruit papei Francisc un CD cu pricesne. Ineditul cadou a fost făcut în cadrul unei audienţe acordată de înaltul prelat, iar evenimentul a fost făcut public chiar de cântăreaţă.

“Cum sa nu împărtășesc cu voi aceasta mare bucurie? Dar cum să vă spun ce am simțit, când sunt rămasa fără cuvinte?

L-am întâlnit pe Papa Francisc la Vatican, miercurea aceasta. I-am dăruit, din suflet, albumul meu, al vostru, de Pricesne, nereușind să îndrug mare lucru… Sper să-i vorbească cântul meu, bucuria mea.
Duminică binecuvântată, tuturor. Pace și bucurie”, a scris Paula Selong pe pagina personală de Facebook.

Paula Seling s-a născut pe 25 decembrie 1978 în Baia Mare. A absolvit Colegiul „Gheorghe Șincai” din Baia Mare în 1997, iar apoi Școala Superioară de Jurnalistică din București. A studiat canto și pian.

A cântat alături de Al Bano, Anita Doth (solista trupei 2 Unlimited), Tony Hawks și în deschiderea concertelor extraordinare susținute în România de Joan Baez (27 iunie 1997), Chick Corea (9 noiembrie 1998), Michael Bolton (7 iulie 2007), Beyonce (26 octombrie 2007). A colaborat cu realizatoarea de video clipuri Andreea Păduraru obținând pentru una din aceste colaborări și un premiu (împreună cu regizoarea) în anul 2003 pe MTV. Căsătorită în 2005, Seling și-a deschis propria casă de producție Unicorn Records, împreună cu fratele său, Paul Seling și cu soțul său.