112

PREVENIRE – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Maramures a marcat astazi Ziua Informarii Preventive

„Preveniti ghinionul!”. Este sloganul sub care astazi, 13 octombrie, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures au sarbatorit Ziua Informarii Preventive. In cadrul manifestarii au fost organizate campanii de prevenire atat in centrele comerciale cat si la institutiile de invamant liceal din municipiul Baia Mare. Ziua Informarii Preventive a fost marcata atat in Bucuresti cat si in alte judete ale tarii.

Initiativa, venita de la nivel european, i-a mobilizat si pe pompierii maramureseni. Astazi, acestia au fost prezenti in doua centre comerciale din municipiul Baia Mare dar si la colegiile C.D. Nenitescu, Transilvania si Vasile Lucaciu. Aici, salvatorii le-au prezentat baimarenilor si elevilor cum trebuie sa reactioneze in situatii de urgenta.

“Astazi in toata tara se sarbatoreste Ziua Informarii Preventive. Si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Maramures a sarbatorit aceasta zi prin puncte informative organizate in cadrul centrelor comerciale din Baia Mare si cu lectii deschise la diferite colegii din municipiu. In cadrul lectiilor deschise, copiilor le-au fost prezentate materiale video cu masuri de prevenire pe care trebuie sa le respecte inainte, pe timpul si dupa producerea situatiilor de urgenta. La punctele informative organizate, cetatenii au putut sa obtina pliante cu informatii preventive”, a declarat Oana Alexa-Gonczi, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures.

De asemenea, sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures si-a deschis astazi larg portile pentru baimarenii care au vrut sa vada indeaproape ce inseamna meseria de salvator.

Sursa: Simona Vasiac