Actualitate

Preţurile RCA au scăzut semnificativ! Vezi cine benefiază scăderea preţurilor

Veşti bune pentru şoferi, după prima lună de când se aplică noua lege RCA.  Asigurările s-au ieftinit cu mai mult de jumătate pentru cei care au condus regulamentar şi nu au provocat incidente în trafic.  Şoferii care nu au avut incidente în trafic în ultimii ani culeg roadele când îşi reînnoiesc asigurarea RCA.  Poliţa obligatorie pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică de 1400 de centimetri cubi s-a ieftinit cu aproape 200 de lei într-un singur an, de la 466 la 275 de lei, la aceeaşi companie de asigurări.

O poliţă care costa 1222 de lei în 2016 a ajuns 767 lei după plafonare şi 535 lei pe an după expirarea plafonării şi introducerea noii legi. Un alt exemplu este cel al unui şofer de 56 de ani care conduce o maşină cu motor puternic, de 2,7 litri, fabricată în 2008. Şi în acest caz însă, şoferul are clasa maximă de bonus, B8, potrivit digi24.ro.

La cealaltă extremă, şoferii care au provocat accidente în ultimii ani se vor trezi cu poliţe şi cu 180% mai scumpe.

Transportatorii sunt sceptici şi spun că minunea nu va dura prea mult.

„Lucrurile s-au mai aşezat acum. Ce se întâmplă din noiembrie încolo, tradiţional spre sfârşitul anului se întâmplă înnoirea poliţelor, vom vedea!”, spune Dragoş Anastasiu, director al unei companii de transport persoane.

 

 

sursa :aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *