Politica

Președintele PNL, Ludovic Orban, în Maramureș

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a vizitat zilele trecute județul nostru. Acesta a fost prezent, alături de secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, secretarul general adjunct, Cristian Barbu, vicepreședintele Lucian Bode, președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu și echipa PNL Maramureș, la Hramul de Sfântul Ilie pe stil vechi de la Ruscova.

În cadrul unei conferințe de presă organizate la Petrova, președintele PNL a făcut numeroase declarații cu privire la Guvernul Românei, despre care spune că distruge bugetul de stat și nu le oferă românilor decât ”praful de pe tobă.”

Orban a vorbit despre discriminarea persoanelor care s-au pensionat înainte de anul 2011, afectați de o hotărâre de guvern care nu le mărește și lor pensiile. Acesta le-a sugerat pensionarilor să vină la sediile PNL pentru consultanță juridică pentru a se îndrepta în instanță împotriva guvernului.

De asemenea, s-a discutat despre legea pensiilor pe baza principiului contributivității. Lui Orban i se pare nedrept faptul că unii se pensionează la 40 de ani cu 10000 de lei pensie, iar alții la 65 cu maxim 2000 de lei.

Liderul PNL e de părere că legea salarizării trebuie reanalizată, întrucât aceasta distruge bugetul.

”Nicio instituție nu are prevăzuți bani suficienți până la sfârșitul anului. Nu vor avea bani de salarii și vor lua de la investiții, în condițiile în care nivelul alocat pentru investiții este la minimul ultimilor 10 ani.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *