Comunitate

PREMIU – Laborator de informatica castigat de elevii din Colegiul National “Vasile Lucaciu” Baia Mare (GALERIE FOTO)

Vezi GALERIE FOTO – proiectul castigator
Colegiul National ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare, alaturi de alte patru institutii de invatamant din tara, a fost printre marii castigatori ai Concursului national interscolar ”Emil Racovita”, organizat de Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR). Cele mai bune cinci proiecte inscrise in concurs vor primi ca premiu un laborator de informatica, compus din 27 de calculatoare, un abonament pe un an la revista National Geographic, un exemplar din ”Originea speciilor” de Charles Darwin, dar si o vizita gratuita la Muzeul National de Geologie din Bucuresti.

120 de echipe de la unitati de invatamant din toata tara si-au inscris proiectele in concurs. Fiecare echipa concurenta a trebuit sa realizeze un material expozitional, care sa aiba legatura cu teoria evolutiei lui Charles Darwin. Pe langa expozitia realizata, lucacistii au creat un site prin care promoveaza expozitia, o expozitie de grafitti, flashmob-uri si sesiuni de comunicari stiintifice. Abordarea aceasta le-a adus premiul cel mare elevilor de la colegiul baimarean.

”Echipa Colegiului National «Vasile Lucaciu» se numara printre castigatori deoarece a reusit sa impresioneze juriul prin metodele diverse de implicare a elevilor si prin creativitatea de care a dat dovada. Dorim sa felicitam pe aceasta cale intreaga echipa – atat elevii care s-au implicat in proiect, cat si profesorii care i-au indrumat!”, a declarat vicepresedintele ASUR, Toma Patrascu.

50 de elevi din clasele a V-a pana in clasele a XI-a au participat la proiect, alaturi de trei profesori coordonatori. In plus, flashmob-ul cu tematica legata de evolutia omului, realizat in curtea liceului, a reunit aproximativ 300 de liceeni.

”Ne-am hotarat sa ne inscriem la concurs in momentul in care am vazut motto-ul acestuia, «Indrazneste sa gandesti!». Pe parcurs am constatat ca pentru noi a fost cu adevarat importanta insasi participarea, nu neaparat castigarea unui premiu, activitatile fiind pline de momente de neuitat, care ne-au consolidat relatiile de prietenie si ne-au incitat setea de cunoastere aprofundata a evolutionismului”, a marturisit coordonatorul proiectului, profesoara Carmen Matias.

Cele cinci laboratoare de informatica, dar si celelalte premii vor fi acordate castigatorilor in cadrul unui eveniment public, ce se va desfasura la Bucuresti.
Sursa: Gabriela Kuhajda