Administratie

PREMIERA – Primarul Catalin Chereches a anuntat un eveniment grandios pentru 2016: “Cel mai tare festival din Europa de Sud Est va fi in Baia Mare pe 1 si 2 mai” (VIDEO)

BVezi VIDEO
Baia Mare va gazdui anul viitor, in perioada 1-2 mai, cel mai tare festival din Europa de Sud Est. Anuntul a fost facut, in premiera, de catre Catalin, Chereches, primarul municipiului Baia Mare, pe scena de la Festivalul Castanelor, chiar inainte de focurile de artificii, din penultima seara de sarbatoare. Chiar daca nu are inca un nume, festivalul se doreste a fi unul deosebit, de referinta pentru show-bizz-ul romanesc, dar si pentru cel international.

Catalin Chereches a marturisit ca isi doreste un festival care sa ii faca pe oamenii din intreaga tara sa umple trenurile si autobuzele si sa vina in Baia Mare. 

“Astazi am hotarat sa va spun ce vom face pe 1 si 2 mai. Stiti ca la Cluj se face un festival care se numeste Untold, nu stiu cum se va numi cel de pe 1 si 2 mai, poate Told, dar oricum, in aceasta perioada Baia Mare va avea un festival care va depasi Untold-ul de la Cluj si, undeva pana pe la 1 Decembrie, impreuna, ii vom da un nume acestui festival. Si ii vom da numele in asa fel incat sa ii facem pe cei din Cluj, pe cei din Bucuresti, din Constanta si din Craiova, sa umple trenurile si autobuzele si sa vina spre Baia Mare”, a declarat Catalin Chereches.

Primarul baimarean a spus ca isi doreste si o deschidere a spatiului unde anul acesta a fost amplasata scena principala a Festivalului Castanelor, in asa fel incat si curtea Catedralei Episcopale sa fie accesibila miilor de oameni cae doresc sa ia parte la cele mai importante concerte gazduite de Baia Mare.

“Daca tot suntem democrati, des mie mi-e tare greata de politica si vreau sa fiu complet independent, sa fiu baimarean si atat, mi-as dori tare mult daca se va putea anul viitor, sa incepem modernizarea Bisericii Ortodoxe, prin extinderea acestui parc, peste stalpii de beton. Cred ca locul nostru este si acolo. Si de acolo, din curtea Catedralei, putem privi artistii care ne incanta aici, in Baia Mare. Cred ca acest lucru tine de cum simtim noi, atat in relatia cu Dumnezeu, ci si in relatia cu ceilalti oameni. Asadar, pe 1 si 2 mai, cel mai tare festival din Europa de Sud Est va fi aici, la Baia Mare”, a adaugat Catalin Chereches.

Ultima zi a Festivalului Castanelor va debuta in aceasta dupa-amiaza, la ora 16.00, cu un spectacol folcloric sustinut de Ansamblul Folcloric National Trasilvania si Orchestra Nationala Lautarii din Chisinau, alaturi de numerosi artisti din intreaga tara. De la ora 17.00, in Parcul Municipal Regina Maria va avea loc un concert de promenada al Fanfarei Municipale, seara urmand a se incheia cu spectacolul de la scena principala, acolo unde vor canta Naguale, Connect-R, 3 Sud Est, Vama, BUG Mafia si Tinie Tempah.

Sursa: Tania Purcaru