Externe

PREMIERA LA CHISINAU – Instanta a validat statutul unui partid care vizeaza unirea cu Romania

Sediul Guvernului din ChisinauCurtea de Apel Chisinau a obligat, astazi, 2 iulie, Ministerul Justitiei sa inregistreze noua forma a statutului politic al Partidului National Liberal (PNL), care are drept obiectiv politic unirea Republicii Moldova cu Romania.

‘Este prima oara in istoria de 20 de ani a Republicii Moldova cand se permite, prin instanta de judecata, unui partid sa inregistreze un obiectiv politic unionist’, a declarat pentru Agerpres, liderul PNL, Vitalia Pavlicenco.

Hotararea Curtii de Apel poate fi atacata intr-o instanta ierarhic superioara, dar Vitalia Pavlicenco si-a exprimat speranta ca Ministerul Justitiei nu va recurge la acest drept. ‘Daca in timpul regimului comunist era de inteles sa se mearga pana la capat, ar fi uluitor si consternant ca o guvernare liberal-democrata sa mearga pana in panzele albe impotriva unionismului’, a declarat ea.

Surse din cadrul Ministerului Justitiei au declarat ca institutia va analiza decizia Curtii de Apel si va decide daca o va ataca sau nu in instanta superioara.

PNL a decis in decembrie 2011 modificarea statutului politic al partidului, care sa prevada in mod expres unirea cu Romania ca obiectiv politic al formatiunii. Ministerul Justitiei insa a refuzat sa inregistreze noua forma a statutului.

Sursa: Agerpres