Turism

PREGATIRI – Craciunul nu mai inseamna colinde in jurul bradului. Tot mai multi maramureseni aleg sa petreaca aceasta sarbatoare in mod neconventional

Craciunul nu mai este ce-a fost si nu mai inseamna neaparat colindele in jurul bradului cu care ne-am obisnuit. Din ce in ce mai multi maramureseni prefera sa profite de zilele libere primite de la job si sa plece departe pentru a se relaxa. Agentiile de turism se bat in oferte care de care mai atractive si care de care mai exotice.

„De Craciun turistii maramureseni pot alege sa petreaca traditional la o pensiune fie in Maramures, fie in Bucovina. Preturile pentru trei nopti de cazare cu mic dejun incep de la 690 de lei de persoana, iar copiii mici au reducere daca sunt cazati cu doi adulti in camera. Turistii care prefera un weekend de relaxare pot alege varianta petrecerii unui Craciun SPA , fie la noi, la Felix, fie in Ungaria, la hoteluri SPA de 4 stele cu demipensiune pe patru nopti, unde preturile incep de la 190 de euro de persoana”, a declarat Cristian Burtan, reprezentant Sfara Tours.

Sunt multi maramureseni care prefera caldura nisipurilor arabe pentru a sarbatori Nasterea Domnului si pentru acestia ofertele sunt si mai tentante.

„Daca se doreste o vacanta calda, cea mai abordabila vacanta calda din punct de vedere al costurilor si al aportului calitate-pret este Egiptul, cu plecari din Budapesta si preturi incepand de la 499 de euro de persoana. Pentru cei care vor sa petreaca un Craciun la cumparaturi in Paradisul cumparaturilor si practic o destinatie calda, se poate opta pentru Dubai, cu plecari din Bucuresti sau Budapesta. Este nevoie obligatoriu de pasaport electronic pentru aceasta destinatie, iar preturile incep de la 799 de euro de persoana cu mic dejun, iar pentru cei care vor sa aiba o experienta cu adevarat inedita si sa-l viziteze pe Mos Craciun pot sa mearga in Laponia pentru cinci nopti din 23 decembrie, cu vizita lui Mos Craciun la el acasa, cu preturi incepand de la 1.150 de euro de persoana fara taxe”, a mai spus reprezentantul Sfara Tour.

Indiferent de modul in care alegeti si unde sa petreceti Craciunul, important este sa fiti inconjurati de familie si cei dragi.

Sursa: Ana Pop