Administratie

Prefectura Maramureș speră să facă rost de bani pentru finalizarea DN 18 Moisei – Cârlibaba

Pe DN 18 Moisei – Cârlibaba se lucrează de la începutul acestui an. Anul viitor ar urma să aducă finalizarea acestor lucrări, asta dacă se găsesc bani pentru finalizarea investiției. Prefectura Maramureș recunoaște că va face toate demersurile pentru ca acest tronson de drum national să primească bani în acest an.

Este de altfel și primul proiect prioritar de infrastructură avut în vedere de Instituția Prefectului. Într-un document semnat de prefectul Sebastian Lupuț se arată că  tronsonul Moisei – Iacobeni a fost în faza de licitaţie la CNADNR, lucrarea fiind atribuită pentru Lot 1 Moisei – Borşa, km 131+627-km 156+232 asocierii firmelor SC Tehnic Asist SRL – SC Specialist Consulting SRL şi are o valoare de 83.724.042,73 lei fără TVA, iar pentru Lot 2 Borşa – Şesuri, km 156+232 – km 180+850 firmei Antreprenorului SC Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări ARL Cluj SRL şi are o valoare de 63.844.091,16 lei fără TVA.

Datorită faptului că pe parcursul implementării întregului proiect de reabilitare a DN 18, C.N.A.I.R. a aprobat, prin cerinţele beneficiarului, optimizarea soluţiilor tehnice, iar în urma aprobării modificărilor solicitate, se impunea autorizarea noilor soluţii.

Pentru a simplifica procesul de reconfirmare a avizelor, Ministerul Transporturilor şi Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş a organizat în data de 03.11.2016, o întâlnire în cadrul căreia proiectantul a prezentat detaliat respectivele modificări. În urma întâlnirii s-a încheiat o Minută care a fost semnată de toţi cei prezenţi, iar aceasta împreună cu toate documentele solicitate de lege vor sta la baza emiterii unei

noi autorizaţii de construire. Problema ridicată de S.C. Electrica Baia Mare a fost soluţionată favorabil şi la termenul prevăzut în Minută. S.C.Electrica în 10.11.2016 a avizat studiul de coexistență și proiectul tehnic pentru relocarea rețelelor electrice de distribuție publică, urmare a discuțiilor din 03.11.2016 se arată în documentul citat.

Lupuț precizează că beneficiarul lucrării negociază execuția lucrărilor și în funcție de rezultatul negocierilor, beneficiarul va solicita la SDEE Baia Mare încheierea contractului de eliberare de amplasament. După plata lucrărilor prevăzute în contractul de eliberare de amplasament, SDEE Baia Mare va emite avizul de amplasament favorabil.

Firma care efectuează lucrarea pe Lot 1 Moisei – Borșa nu s-a prezentat la S.C. Electrica pentru a achita plata în vederea eliberării amplasamentului și a putea efectua lucrările (au fost contactați și de cei de la S.C. Electrica).

“Vom urmari in acest an stadiul executării lucrărilor, respectarea termenelor din Minuta încheiată în urma întâlnirii din luna noiembrie 2016, respectiv intervenții la Ministerul Transporturilor și CNAIR pentru alocarea fondurilor necesare finalizării lucrărilor”, a concluzionat prefectul de Maramureș.

Autoritățile speră ca pe la finalul lunii iulie să fie turnat un strat de asfalt, mai ales că va fi perioada în care cele două localități, Borșa și Moisei, vor fi luate cu asalt de maramureșenii care se întorc acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *