Monden

POZITIE – Actorul francez Gerard Depardieu critica Statele Unite si spune ca prefera sa fie rus

Americanii sunt “un popor care nu inceteaza sa-i distruga pe ceilalti”, a declarat, miercuri, la Moscova, actorul francez Gerard Depardieu, care a spus ca prefera “sa fie rus”, relateaza France Presse.

“S-au luptat intre ei, i-au distrus pe indieni, au introdus sclavia si apoi a fost razboiul de secesiune”, a exemplificat celebrul actor intr-un interviu cu jurnalisti rusi difuzat joi la postul de radio France Inter.

“Ei au fost primii care au folosit bomba atomica. Pe oriunde trec lasa mormane de rahat. Nu, eu prefer sa fiu rus”, a adaugat Depardieu, care a devenit cetatean al Federatiei Ruse in urma cu peste doi ani la interventia presedintelui Vladimir Putin.

“Si apoi, daca europenii inceteaza sa-i mai asculte pe acesti americani, ei bine, eu as fi mai fericit”, a conchis el inainte de a urca pe scena unui teatru din Moscova pentru a interpreta, alaturi de Fanny Ardant, “La Musica deuxieme”, o piesa a Margueritei Duras.

Monument al cinematografiei franceze, actorul de 66 de ani a atras atentia in 2012 anuntand ca renunta la pasaportul francez in semn de protest fata de nivelul de impozitare a celor mai mari averi din Franta introdus de guvernul socialist.

De atunci el face senzatie cu regularitate in mass-media franceze prin declaratiile sale provocatoare si luarile de pozitie proruse, comenteaza France Presse.

Sursa: Agerpres