Externe

POTOP IN RUSIA – Cel putin 87 de morti in inundatiile din sudul Rusiei

Foto Inundatii Rusia (c) ciao.roBilantul inundatiilor provocate de ploi torentiale in sud-vestul Rusiei a ajuns sambata la 87 de morti, informeaza directia de politiei a regiunii Krasnodar, citata de Interfax.

Numarul corpurilor descoperite in raionul Krimsk, in regiunea Krasnodar, a ajuns la 76, dupa un bilant precedent care indica 67 de victime. De asemenea, 11 persoane si-au pierdut viata in localitatea Kuban din aceeasi regiune.

Potrivit Itar-Tass, cel mai afectat a fost Krimskul, o zona rurala, in care predomina casele fara etaj, iar nivelul apei s-a ridicat pana 7 metri. Apele au spalat locuintele oamenilor sau le-au inundat in totalitate, precizeaza sursa citata.

Compania care gestioneaza exportul de petrol rusesc, Transneft, a comunicat ca din cauza furtunilor violente a fost blocata activitatea navala in portul Novorossirsk si exportul de petrol pe Marea Neagra.

“Portul Novorossiisk a fost afectat de vanturi, inundatii si o alunecare de teren. Am fost nevoiti sa oprim livrarile”, a declarat purtatorul de cuvant al Transneft, Igor Diomin, citat de Reuters.

Potrivit unui purtator de cuvant al portului, au fost reduse volumele de transport iar administratia portuara a convocat o reuniune de urgenta.

”Am limitat expedierile. Portul este situat in partea inferioara a orasului, iar alunecarile de teren s-au deplasat spre ea. Ploaia a reinceput”, a afirmat Vladimir Sidorov, citat de Reuters.

Un avion cu ajutoare a fost trimis de la Moscova la Krasnodar.
Sursa: Agerpres