Externe

POTOP IN CHINA – 10 morti in urma celor mai abundente ploi din ultimii 60 de ani la Beijing

Foto Inundatii in ChinaCele mai abundente ploi din ultimele sase decenii din Beijing au ucis cel putin 10 persoane si au cauzat haos, inundand strazile si blocand 80.000 de persoane pe aeroportul principal al capitalei chineze, au raportat azi, 22 iulie, media de stat din China, preluate de Reuters.

Furtuna, care a inceput sambata dupa-amiaza si a continuat pana noaptea tarziu, a inundat principalele artere ale Beijingului, apa intrand si in pasajele subterane. Sistemul de metrou a ramas neafectat, fiind insa invadat de oamenii care incercau sa ajunga acasa si care nu puteau folosi masinile, autobuzele sau taxiurile.

In suburbia Tongzhou a Beijingului, doua persoane au murit in urma prabusirii unui acoperis, iar o alta persoana a decedat lovita de fulger, informeaza agentia de presa oficiala Xinhua. Alte persoane au murit inecate sau din cauza socurilor electrice de la liniile de tensiune cazute, a adaugat agentia, fara a da alte detalii.

Peste 500 de zboruri au fost anulate la Aeroportul International Beijing, potrivit Beijing News.

Guvernul de la Beijing a anuntat pe site-ul sau ca lucreaza la restabilirea ordinii in metropola, insa i-a avertizat pe locuitorii sai privind o continuare a vremii nefavorabile. “Potrivit prognozelor meteorologice, de la sfarsitul lui iulie pana la inceputul lui septembrie, orasul este expus inundatiilor si ar mai putea urma furtuni la scara larga sau conditii meteorologice extreme”, scrie pe site-ul beijing.gov.cn, conform Reuters
Sursa: Agerpres