Monden

PORTUGALIA – O lucrare inspirata de formatia Rolling Stones castiga Festivalul international al sculpturilor de nisip

O lucrare care ii reprezinta pe trei membri ai miticei formatii de rock Rolling Stones – Mick Jagger, Keith Richards si Ron Wood – a castigat cea de-a XIII-ea editie a Festivalului international de sculpturi din nisip (FIESA) care are loc in Portugalia, la Pera-Algarve. Sursa foto: tripadvisor.com

Anuntul a fost facut marti de organizatorii manifestarii care cuprinde 77 de exponate din nisip. Aceasta a fost inaugurata la 20 mai si isi va inchide portile la 20 octombrie, transmite EFE.
Expozitia, unica de acest gen din Peninsula Iberica, ocupa o suprafata de 15.000 de metri patrati si este realizata de artisti din diferite tari ale lumii, care au la dispozitie aproximativ o luna pentru a-si construi operele folosind in total de 35.000 de tone de nisip.

Spatiul poate fi vizitat ziua, dar si noaptea, cand publicul este invitat la concerte, spectacole de teatru sau dans si reprezentatii de circ. FIESA mentioneaza, pe pagina sa web, ca are si o dimensiune ludico-pedagogica si a rezervat o zona pentru cei care doresc sa creeze propriile lor sculpturi de nisip.

Tema aleasa pentru editia 2015 a acestui festival a fost “Muzica”, iar cele mai apreciate si votate de public au fost exponatele inspirate de figuri din domeniul cultural, printre care si o reprezentare a lui Frankenstein.

Copiii au fost incantati mai ales de sculpturile amintind de filme de desene animate, cum ar fi “Madagascar”, “Frozen” (“Regatul de gheata”) si “Alice in Wonderland” (“Alice in Tara Minunilor”).

Sursa: Mediafax