Comunitate

PORTI DESCHISE – Ziua Portilor Deschise la centrele sociale din Baia Mare. Copiii de la scolile din oras, invitati sa participe la activitati educative (VIDEO)

Vezi VIDEO
In cadrul Festivalului Castanelor, vineri, 25 septembrie, centrele sociale din cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala a Primariei Baia Mare si-au deschis portile pentru toti cei care au dorit sa le treaca pragul. Indiferent ca a fost vorba despre copii, tineri sau persoane varstnice, in toate aceste centre au domnit forfota si voia buna.

„Astazi este Ziua Portilor Deschise in cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala. In toate centrele Serviciului sunt activitati la care sunt invitati din exteriorul institutiei, scoli, gradinite, ca sa vada si sa stie ce activitati se desfasoara in cadrul centrelor noastre zi de zi. Astazi, in cadrul Centrului Rivulus Pueris sunt copiii de la Scoala Nichita Stanescu si urmeaza sa vina copiii de la Scoala Avram Iancu si le prezentam centrul, activitatile care se desfasoara in acest centru deoarece in acest centru sunt activitati pentru copii, activitati pentru tineri si activitati pentru varstnici. Astfel incercam sa realizam o colaborare intre varstnici si tineri, o transmitere se informatii si idei si lucruri despre viata de la varstnici spre tineri”, a declarat Flaviu Munteanu, sef Serviciu Varstnici din cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala.

Cei mici au fost asteptati de gazde cu dulciuri si suc, dar si cu materiale ca sa realizeze lucrari specifice sezonului in care ne aflam.

„Am fost invitati de catre cei de la Centrul Rivulus Pueris pentru a realiza o activitate impreuna cu ei in cadrul Zilelor Portilor Deschise, in cadrul Festivalului Castanelor. Copiii au venit sa realizeze o lucrare de toamna. Si-au primit materialele si acum fiecare realizeaza in ritmul lui si dupa bunul plac copacelul de toamna”, a explicat Florentina Husti, invatatoare la clasa a II-a, Scoala cu clasele I-VIII „Nichita Stanescu” Baia Mare. 

Nici la CASPEV nu s-a simtit deloc ploaia marunta. Varstnicii care frecventeaza centrul au avut parte de cateva expoziti inedite, dar si un concurs de sah.

„In cadrul programului Portile Deschise la centrele sociale si la noi la centrul social din Centrul Vechi al orasului Baia Mare am organizat aceasta expozitie de costume populare, niste lucruri de mana facute de catre pensionarele din cadrul clubului nostru iar jos ati vazut niste fotografii de la nuntile noastre ale celor varstinici si o expozitie de carte de autori maramureseni. Sigur, dupa toate acestea va urma un spectacol care e prezentat de formatia noastra artistica «Crizanteme», cu program divers”, a precizat Stefan Lupsa, presedinte CASPEV.

Astfel de initiave, menite sa apropie generatiile, vor mai fi organizate si cu alte prilejuri pentru ca, spun organizatorii, actiunea de azi a fost un real succes.

Sursa: Ana Pop