TIC

POPULARITATE – Un videoclip filmat de victimele unui accident rutier devine viral in Marea Britanie

Un videoclip prezentand ultimele clipe a doi tineri automobilisti britanici inainte de un accident fatal a suscitat un interes urias in Marea Britanie avand peste 8 milioane de vizualizari pe pagina YouTube a politiei din Sussex, relateaza AFP.

Conducatorul auto Kyle Careford, 20 de ani, si prietenul sau Michael Owen, amandoi sub efectul drogurilor, au murit in primele ore ale diminetii de 12 aprilie cand masina lor care rula cu 144 km/h, pe un drum cu limita de viteza de 50, s-a izbit de zidul unei biserici.

Politia din Sussex (sudul Angliei) a decis luni sa prezinte imaginile filmate de Michael Owen cu telefonul mobil pentru a atrage atentia tinerilor asupra efectelor alcoolului si drogurilor la volan.

“Daca publicarea acestor imagini soc contribuie la salvarea de vieti, tragica moarte a lui Michael si Kyle va fi o mostenire pretioasa”, a declarat inspectorul Phil Nicholas, de la politia rutiera din Sussex si Surrey.

In aceste imagini cei doi tineri sunt vazuti razand, discutand si cantand in timp ce Michael Owen pare sa-i dea o lectie de condus lui Kyle Careford. Il auzim pe Michael Owen spunand: ‘Rulam cu 90 de mile (144 km)” iar apoi zgomotul izbiturii. Dupa care o voce intreaba: “Poti sa ma auzi?”.

Politia din Sussex obisnuieste sa publice videoclipuri ale interventiilor sau declaratii ale victimelor, care sunt vazute insa doar de cateva zeci sau sute de persoane.

Sursa: Agerpres