Afaceri - Economic

POLUARE – Volkswagen Romania: Aplicatie online pentru verificarea masinilor marca Volkswagen si Volkswagen Autovehicule Comerciale

Proprietarii din Romania ai marcilor Volkswagen si Volkswagen Autovehicule Comerciale pot verifica daca masina pe care o detin se afla in categoria celor echipate cu motoare diesel trucate, potrivit anuntului postat de Volkswagen Romania pe propria pagina de Internet.

Verificati AICI  

“Cu functia de cautare veti afla daca pentru autovehiculul dumneavoastra este necesara o actiune de service. Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati distribuitorul dumneavoastra Volkswagen sau serviciul Relatii Clienti Volkswagen. Va rugam sa aveti in vedere ca sistemul verifica exclusiv seriile de sasiu (cod VIN) pentru marcile Volkswagen si Volkswagen Autovehicule Comerciale (…) Va rugam sa introduceti seria dumneavoastra de sasiu, pe care o puteti gasi la inceputul cartii de service sau in partea de jos a parbrizului”, se noteaza pe site.

Volkswagen Romania precizeaza faptul ca functia de cautare nu include niciun autovehicul vandut in SUA sau Canada.

Grupul Volkswagen a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

Duminica, publicatia germana “Bild am Sonntag” anunta ca o investigatie interna la VW a aratat ca unii ingineri au recunoscut ca, in 2008, a fost instalat un software care permitea masinilor cu motor diesel sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, dar nu si in timpul operatiunilor normale. Decizia ar fi fost luata, deoarece inginerii au constatat ca nu exista niciun mod in care sa poata fi indeplinite cerintele privind standardele pentru emisii si controlul costurilor.

In acelasi context, compania germana intentioneaza sa repare pana la 11 milioane de vehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie, costurile fiind estimate de analisti la peste 6,5 miliarde de dolari.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a anuntat, saptamana trecuta, ca in Romania au fost eliberate carti de identitate pentru 105.000 autovehicule ale grupului Volkswagen, dintre care 56.000 noi la data inmatricularii si 49.000 second-hand.

In plus, pe stoc, la dealerii grupului, se afla circa 300 de autovehicule ce nu vor mai putea fi vandute pana la rezolvarea problemelor.

Sursa: Agerpres