112

Poliţiştii rutieri maramureşeni recomandă prudenţă şi atenţie sporită atât şoferilor, cât şi pietonilor

Nerespectarea normelor rutiere poate duce la producerea unor evenimente rutiere nedorite. Poliţiştii rutieri din Şomcuta Mare au acţionat în weekend-ul trecut pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul consumului de alcool. Au fost oprite pentru verificări 75 de autovehicule care se deplasau pe raza de competenţă şi ca urmare a neregulilor au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor a fost de aproximativ 8000 de lei.


Şi poliţiştii din Vişeu de Sus au acţionat pentru identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 5000 lei.

Nu uitaţi: utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Având în vedere faptul că este posibil ca partea carosabilă să fie acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă!

Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţiile de vizibilitate redusă şi să se asigure temeinic înainte de a traversa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *