112

HOŢII SUNT CREATIVI, FII PREVENTIV ! Campanie în Maramureş împotriva furturilor din locuinţe

Intitulată  HOŢII SUNT CREATIVI, FII PREVENTIV! campania  se concentrează în acest an pe tema inventivităţii infractorilor, care găsesc metode tot mai diferite pentru a-şi duce la îndeplinire planul. Pe această abordare s-a fundamentat atât denumirea campaniei „Hoţii sunt creativi, fii preventiv”, cât şi mesajele preventive referitoare la cunoaşterea celor mai frecvente modurilor de operare folosite de hoţi precum şi la vigilenţă şi adoptarea măsurilor fundamentale de siguranţă a bunurilor personale şi a locuinţei.

În Maramureş în primele şase luni ale acestui an s-au înregistrat mai puţine furturi din locuinţă faţă de perioada similară a anului trecut iar în ceea ce priveşte modurile de operare, acestea diferă: prin efracţie, chei potrivite, uşi sau ferestre lăsate deschise sau cazul persoanelor care se prezintă la uşile oamenilor cu pretextul că verifică gazul, curentul şi profită de neatenţia proprietarilor pentru a sustrage bunuri.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinţă, poliţiştii spu ca ar trebui ca fiecare dintre noi  să nu permita  accesul în locuinţă celor care vin să prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie; sa nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini; sa nu  comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă  pe reţele de socializare si  sa nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineţi în casă bunuri de valoare!

Campania se desfasoara  în perioada august – decembrie 2017, la nivel naţional, campania de prevenire a furturilor din locuinţe “ Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *