Politica

PLANURILE PRESEDINTELUI – Val de schimbari si verificari interne, dupa instalarea noului sef al Consiliului Judetean Maramures (VIDEO)

Foto: Zamfir Ciceu (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Un val de schimbari, dar si controale interne se anunta la Consiliul Judetean (CJ). Noul sef al administratiei, Zamfir Ciceu, a precizat, pentru eMaramures, ca pana la finele saptamanii viitoare va face publice numele consilierilor personali, iar in luna iulie se va trece si la reorganizarea aparatului propriu al institutiei. Si county managerul va fi schimbat, dupa ce luni, 2 iulie, va avea loc sedinta de constituire a forului si validarea noilor vicepresedinti.

Primele schimbari din cadrul CJ Maramures au inceput odata cu intrarea in activitate a noului presedinte Zamfir Ciceu. Conservatorul si-a preluat biroul in cursul zilei de ieri, dupa depunerea juramantului, insa abia astazi a avut prima zi de lucru. Intrebat de eMaramures despre schimbarile pe care le are in vedere la capitolul personal, noul sef a aratat ca va face o analiza la nivelul fiecarei directii din institutie si va va stabili ulterior daca si unde se impun modificari.

„In ce priveste structura organizatorica a aparatului propriu al C,J inca nu mi-am facut o parere cu privire la ce trebuie schimbat, dar, cum am zis si ieri, criteriul principal va fi competenta. Depinde de ce situatie se va ivi dupa o evaluare a intregii structuri organizatorice. Eu nu tin neaparat la modificari, dar, daca se vor impune, se vor face”, a punctat Zamfir Ciceu.

Postul de county manager ocupat acum de catre democrat-liberalul Constantin Bolos va fi printre primele vizate pentru modificari. Ciceu a evitat sa nominalizeze vreo persoana, dar a confirmat faptul ca vrea sa aiba alaturi oamenii lui si nu pe cei ai fostului presedinte Mircea Man.

„Echipa de consilieri personali care fac parte din cabinetul presedintelui va fi alta, pentru ca mandatul consilierilor presedintelui inceteaza odata cu incheierea mandatului presedintelui. Inca nu am definitivat nominal echipa de consilieri, dar saptamana viitoare vom sti exact. Nu m-am gandit la county manager, dar va fi un profesionist”, a mai spus acesta.

In ceea ce ii priveste pe cei doi vicepresedinti ai CJ, acestia vor fi desemnati in cursul zilei de luni, 2 iulie. Ciceu a confirmat faptul ca social-democratii au dreptul, conform protocolului USL, la cele doua functii si a precizat ca numele avute in vedere sunt, dupa stiinta sa, Calin Matei si Gabriel Zetea.

Sursa: Camelia Tocaci