Comunitate

Plan pentru reabilitarea faţadelor şi acoperişurilor blocurilor din Baia Mare ! Vezi propunerea municipalităţii pentru locuitorii oraşului

Municipalitatea a facut public planul conform căruia toate blocurile, acoperişurile acestora, dar şi faţadele şi elementele de pe faţadă vor fi reabilitate. Toate aceste aspecte au fost cuprinse intr-un raport care priveşte modul în care autoritatea locală poate finanţa din bugetul local lucrări de creştere a calităţii arhitecturii clădirilor ambientale, respectiv lucrări de refacere, reabilitare, consolidare a acoperişurilor la locuinţele colective de pe raza municipiului Baia Mare , raport care a fost przentat consilierilor locali in cadrul ulimei sedinte ordinare .

Conform propunerii  locatarii din blocurile municipiului Baia Mare vor avea posibilitatea să îşi modernizeze imobilele în care locuiesc, dar şi să aibă acoperişuri noi din sume acoperite din bugetul local. Ulterior, în funcţie de veniturile pe care le are fiecare, autoritatea locală va recupera banii investiţi într-o perioadă de la cinci la zece ani.

„Avem trei tipuri de abordare. Prima, acoperişurile nelegal construi­te se demolează şi în funcţie de proiect se izolează sau se construieşte o nouă şarpantă. Al doilea aspect este acela în care se intervine la faţadă nu pentru izolare ci pentru igienizarea faţadei, respectiv pentru punerea în siguranţă, tencuirea, consolidarea elementelor de pe faţadă. A treia chestiune, în cazul în care cetăţenii vor dori acest lucru, putem să preluăm proprietatea asupra planşeului de bloc şi să facem mansardări, iar apartamentele sau garsonierele din mansardă să aparţină Municipiului şi să le putem vinde sau închiria, urmând să facem refaţadizarea, respectiv să montăm lift la construcţiile, blocurile care au mai mult de patru etaje. Acestea sunt elementele pe care dorim să le introducem într-un regulament. Construirea unei şarpante, izolarea termică şi hidro a planşeului, respectiv zugrăvirea blocurilor şi punerea în siguranţă a elementelor de pe faţadă vor fi suportate din bugetul local, sumele urmând a fi recuperate de la cetăţeni într-o perioadă de cinci, şapte sau zece ani, în funcţie de veniturile de care cetăţenii dispun” a spus primarul municipiului Baia Mare Catalin Chereches

Raportul a fost supus atenţiei consilierilor locali, urmând ca acesta să fie supus mai apoi votului în plenul Consiliului Local.

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *