112

Pieton inconştient: sub influenţa băuturilor alcoolice, noaptea pe mijlocul carosabilului fără elemente reflectorizante !

Un baimarean de 43 de ani  care era baut  si circula pe mijlocul drumului a fost accidentat . Evenimentul ,care a avut loc pe DN 18 , in localitatea berbest , a fost sesizat politistilor prin 112. 

Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că un pieton aflat în stare de ebrietate care se deplasa aproape de mijlocul părţii carosabile pe DN 18, a fost surprins şi accidentat uşor de un autovehicul care circula regulamentar dinspre Sighetu Marmaţiei spre Baia Mare.

Accidentul s-a produs pe fondul iluminatului public nefuncţional pe acea porţiune de drum dar şi pentru că pietonul nu purta vestă reflectorizantă. 

Politistii reamintesc ca pietonul sau  persoana asimilată acestuia care circulă pe partea carosabilă a drumului, care nu este prevăzut cu trotuar sau acostamente, trebuie să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent-reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri.

Întrucât pietonul şi-a continuat deplasarea, conducătorul auto l-a oprit şi a anunţat  poliţia. El a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale iar în urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul conducătorului auto, un băimărean de 43 de ani, rezultatul testării a fost zero.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *