Actualitate

Piața agroalimentară din Târgu Lăpuș este un adevărat pericol

În oraşul Târgu Lăpuş este o adevărată problemă cu piaţa agroalimentară. După ce a fost mutată acum câţiva ani în curtea primăriei din cauza unor retrocedări (Vezi material), acum problema este legată de starea precară a amenajamentelor din piață. Tavanul unora dintre ele a cedat, punând în pericol viața tuturor.

Joia, când e zi de târg, piața din Târgu Lăpuș este plină ochi, întrucât vin comercianți din toate județele vecine, iar cumpărători nu sunt deloc puțini.

În 2017, în urma unor lucrări de întreținere, piața a fost renovată de către o echipă de muncitori din cadrul Serviciului tehnic şi de utilităţi publice din cadrul Primăriei locale. A fost un lucru foarte bun pentru negustorii, legumicultorii, floricultorii şi ceilalţi producători agricoli care vin la piaţă să îşi poată amenaja tarabele în condiţii bune. În schimb, în interiorul pieţei agroalimentare, de câte ori plouă mai abundent se creează bălţi care încurcă vădit circulaţia oamenilor.

„Vin în fiecare joi. Sunt producător de legume, stau aproape, sunt din Cernești. Sunt condiții bune în piață pentru că sunt mulți cumpărători. Vin de pe toate satele din Țara Lăpușului și așa îmi trece repede marfa. Mai dau și horincă și deja mă cunosc cumpărătorii” – a spus nea Ion, un comerciant din Cernești.

 

„Da, într-adevar așa arăta ieri piața din Târgu Lăpuș. Cel puțin de 2 ani cade tencuiala în capul oamenilor, dar nimeni nu ia vreo măsură. Nici măcar nu se face curățenie între mese. De reparație, nici nu mai vorbim!” – ne spune un cititor revoltat pe situația din Târgu Lăpuș.

Așteptăm ca autoritățiile să rezolve această problemă până când nu va fi rănit cineva.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *