Comunitate

PETRECERE – Ziua Internationala a Varstnicilor, sarbatorita in avans de pensionarii de la Caspev Baia Mare (VIDEO)

 
 

Vezi VIDEO
Pensionarii maramureseni nascuti in luna septembrie si-au aniversat, la final de saptamana, ziua de nastere. Actiunea a fost inclusa in sirul manifestarilor dedicate Zilei Varstnicilor, care este sarbatorita anual in data de 1 octombrie. In mijlocul aniversatilor s-a aflat si presedintele Asociatiei Pensionarilor din Romania, Preda Nedelcu.

Petrecere in toata regula a fost in week-endul recent incheiat la Centrul Caspev din Baia Mare. Aniversatii lunii septembrie au fost sarbatoriti alaturi de prieteni, fosti colegi si rudenii intr-un cadru festiv. Vadit emotionati, sarbatoritii s-au aratat bucurosi ca isi pot serba ziua de nastere in acest mod.

„Astazi inseamna o zi speciala pentru mine, deoarece imi sarbatoresc ziua de nastere cu surioara mea de la Satu Mare, cu toate prietenele si personalul de la noi, de la Caspev, unde ma simt foarte bine. In fiecare an sunt aici. Aici imi sarbatoresc ziua de nastere”, a spus una dintre aniversate, Maria Duca.

O alta sarbatorita, Viorica Paul, a declarat ca „este o zi foarte importanta. Este ziua mea de nastere si asa de bine ma simt pentru ca simt ca traiesc, simt ca las in urma mea ceva frumos, copiii. In fiecare an ma intalnesc cu prietenii care ma sarbatoresc si asa frumos buchet de flori mi-a umplut masa. Cu asa emotii va spun pentru ca ma simt un om implinit la varsta asta. Dupa 35 de ani de serviciu ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt asa rezultate frumoase”. 

In mijlocul sarbatoritilor s-a aflat si liderul pensionarilor de la nivel national, Preda Nedelcu. Acesta n-a dorit sa vorbeasca despre revendicarile varstnicilor, aratand ca nu este momentul potrivit pentru a evidentia problemele pensionarilor. „Sunt foarte bucuros ca particip la o asemenea sarbatoare alaturi de cei mai stimati pensionari din cadrul Federatiei noastre, pensionarii din Maramures, pensionarii din Baia Mare. Va doresc sa fiti sanatosi, va asiguram ca suntem alaturi de dumneavoastra. Sa avem toti o viata mai buna in masura in care reusim sa facem acest lucru. Este zi de sarbatoare si ca urmare sa sarbatorim. <<La Multi Ani!>> celor care s-au nascut in luna septembrie”, a aratat presedintele Asociatiei Nationale a Pensionarilor, Preda Nedelcu.

Actiunea de la finalul saptamanii a fost inclusa in suita de manifestari dedicate Zilei Varstnicilor, care se sarbatoreste in 1 octombrie. „Astazi vor fi aproximativ 20 de pensionari nascuti in aceasta luna, cu invitati cu tot vor fi in jur de 140. Aceasta manifestare face parte din acea suita de manifestari pe care le facem de 1 octombrie”, a adaugat presedintele Caspev Baia Mare, Stefan Lupsa.

In avansul zilei de 1 octombrie, pensionarii au mai avut ocazia sa participe la un spectacol, dar si la concursuri de sah si remi.

Sursa: C.T.