Administratie

Peste plan ! Finanţiştii maramureşeni au adus la bugetul statului mai mult decât era prevăzut

Aproape 950 de milioane de lei au incasat la bugetul de stat finantistii maramureseni in primele noua luni ale anului. Potrivit lui  Ioan Popa declarat adjunct al finantelor din Maramures  la bugetul de stat încasările au fost de peste 418.000 milioane lei, la bugetul asigurărilor sociale de stat s-a depășit valoarea de 340.000 milioane lei, iar la bugetul fondului de șomaj s-au încasat peste 113.000 milioane lei.

Statisticile finantistilor mai arata ca in luna septembrie a.c., suma încasată la bugetul consolidat al statului a fost de 107.860.531 lei,ceea  ce inseamna o realizare  procentuală de 111,60% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Peste nivelul programului repartizat s-au încasat sume, luna trecută,atat la bugetul asigurărilor sociale, cat si la bugetul asigurărilor de sănătate.

Pentru a menține volumul încasărilor bugetare vor fi întreprinse, în perioada următoare: acțiuni de intensificare a unor noi contribuabili care pot beneficia de eșalonări de plată, concomitent cu asistența privind respectarea eșalonărilor deja acordate și/sau repunerea pe rol a celor pierdute, analiza punctuală a operatorilor economici cu plăți consistente în trecut și care în prezent înregistrează un grad de conformare voluntară la plată, în scopul identificării cauzelor neplății la termen, respectiv identificarea de acțiuni viitoare, monitorizarea măsurilor de executare silită întreprinse în cazul contribuabililor care înregistrează obligații restante mai mari de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *