Administratie

Peste 20 de utilaje de deszăpezire, dispuse pe drumurile naționale din județ

Având în vedere precipitațiile sub formă de ninsoare care s-au manifestat în cursul zilei de duminică în partea de nord a țării, Instituția Prefectului – Județul Maramureș a dispus peste 20 de utilaje de deszăpezire pe sectoarele de drumuri naționale din județ.

Conform unui comunicat de presă emis de Prefectura Maramureș, secția de drumuri naționale Baia Mare acționează cu 23 de utilaje pentru curățarea stratului de zăpadă de pe carosabil și împrăștierea de material antiderapant.

Cel mai mare număr de utilaje, șase la număr, intervin pe DN18, în Pasul Gutâi. Pe sectorul de drumuri naționale E58 Baia Mare se acționează cu două utilaje, iar la Sighetu Marmației, pe DN18 și DN19, cu trei utilaje. Astfel de acțiuni au loc și la Petrova, Borșa și la Vișeu de Sus.

S-au împrăștiat în total aprox. 130 de tone de material antiderapant pe sectoarele de drumuri naționale afectate de ninsoare. Cele mai multe cantități au fost împrăștiate în Pasul Gutâi – 38 de tone, Pasul Prislop – 21 de tone și DN18 Petrova – 18 tone.

Până la ora remiterii comunicatului de presă nu au fost semnalate probleme în trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *