112

Peste 140 de persoane dispărute sau căutate, găsite de poliţişti în ultima săptămână

Peste 140 de persoane date dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată au fost găsite de poliţişti în ultima săptămână.

În perioada 28 decembrie – 3 ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale au găsit, la nivel naţional, 100 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 61 de minori, arată Poliţia Română.

De asemenea, au fost prinse 44 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 35 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 8 aveau mandate de arestare preventivă, iar una era urmărită în baza unui mandat european de arestare.

Astfel, un bărbat de 42 de ani, din judeţul Vaslui, care se sustrăgea executării unei pedepse de 8 ani de închisoare pentru tentativă de omor, a fost prins, în 3 ianuarie, de poliţişti din Satu Mare şi încarcerat în Penitenciarul Satu Mare, potrivit News.

Un alt bărbat, de 38 de ani, din municipiul Bucureşti, care se sustrăgea executării unei pedepse de doi ani şi 6 luni închisoare, pentru tâlhărie, a fost prins, în 31 decembrie, de poliţişti ai Poliţiei Capitalei, fiind încarcerat în Penitenciarul Bucureşti-Rahova.

Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliţia Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum şi de depistare a persoanelor dispărute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *