Comunitate

PERMISE AUTO – Noua metodologie de sustinere a examenului auto a intrat in vigoare de astazi (VIDEO)

Vezi VIDEO
Se modifica regulile pentru sustinerea examenului de obtinere a permisului auto. Din aceasta luna, proba practica va putea fi sustinuta din nou, in caz de esec, fara a mai repeta examenul teoretic. Ordinul ministrului Afacerilor Interne a intrat in vigoare de astazi, 5 octombrie.

Mai putine emotii pentru candidatii care incearca sa devina soferi cu acte in regula. De astazi, 5 octombrie, candidatii inscrisi pentru obtinerea permisului auto vor putea sustine proba practica de mai multe ori pe parcursul unui an, fara sa fie nevoiti sa treaca de fiecare data pe la sala pentru testarea teoretica. Pentru a putea fi primit la proba de traseu, candidatul trebuie sa achite taxa de examinare si sa faca dovada efectuarii a sase ore de pregatire intre doua examene.

“Examinarea candidatilor la proba de traseu se va putea face fara a mai trebui sa sustina inca o data proba teoretica, daca au fost declarati respinsi. Odata obtinut calfiicativul de admis la sala, pot sa sustina proba de traseu de mai multe ori. Daca a fost declarat respins, un candidat va fi obligat sa achite din nou o taxa de examinare si sa prezinte o adeverinta, o dovada prin care sa dovedeasca parcurgerea a minim sase ore de proba practica”, a declarat Florin Sironka, seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Maramures.

In opinia reprezentantilor Serviciului de Permise Auto, noile masuri vor usura activitatea examinatorului, dar il vor avantaja si pe candidat.

„Sa speram ca daca pana in prezent sala se ia mai usor datorita acelor chestionare disponibile in mediul online, la fel aceste sase ore de pregatire ii vor da posibilitate candidatului acolo unde nu intelege, unde nu se descurca si cred ca este benefic atat pentru noi, pentru examinatori, sa nu fie nevoie sa vina de mai multe ori la examen, cat si pentru candidat”, a precizat Florin Sironka.

Termenul care le permite viitorilor soferi sa se prezinte la reexaminare este de 15 zile. Potrivit statisticilor, cam 60% dintre candidatii maramureseni reusesc sa treaca de proba de traseu. Procentul e unul similar cu cel al persoanelor admise la testarea teoretica.

Sursa: Camelia Tocaci