Actualitate

Perioada de școlarizare în școlile de subofițeri a fost redusă!

Perioada de școlarizare a agenților și subofițerilor de poliție se va reduce de la 2 ani la un singur an, a declarat miercuri ministrul de Interne, Carmen Dan. Aceasta a motivat această schimbare spunând că va crește cifra de școlarizare, în contextul în care existau probleme legate de deficitul de personal.

“Propunem modificarea cifrei de școlarizare pentru învățământul postliceal, ne referim la școlile de agenți și la școlile de subofițeri, de la 1.434 de locuri la 8.190. În principal, prin acest proiect de hotărâre noi facem un pas înainte în rezolvarea unei probleme importante pentru Ministerul Afacerilor Interne care privește reducerea deficitului de personal. Astfel, vom crește cifrele de școlarizare în școli de agenți și subofițeri. Vom ajunge undeva între 3.000 și 5.000 de absolvenți pe an, comparativ cu 1.400 de absolvenți cât înregistrăm în prezent. Deja avem sprijinul Ministerului Educației și am redus perioada de școlarizare de la 2 ani la un an în școlile de subofițeri”, a anunțat Carmen Dan, la începutul ședinței de Guvern din 30 august a.c.

Ministrul de Interne a adăugat că programa Academiei de Poliție nu va suferi schimbări, iar încadrarea din surse externe va reprezenta o excepție.

 

Sursa: aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *