Turism

TURISM – Vacante ieftine pe litoralul romanesc, incepand din 18 august. Programe sociale pentru cei care vor sa isi petreaca un sejur de o saptamana la Marea Neagra (VIDEO)

Vezi VIDEO
Vesti bune pentru maramuresenii care si-au amanat concediul si care vor sa mai prinda totusi cateva zile de plaja pe litoralul romanesc in aceasta vara. Incepand de saptamana viitoare se va lansa programul “Zile gratuite de vacanta”, ce va dura din 18 pana in 31 august. Acest program va fi urmat de un altul, “Litoralul pentru toti”, desfasurat, an de an, intre 1 septembrie si 15 octombrie.

Turistii pot profita, in aceasta perioada, de o zi gratuita la fiecare sejur. Astfel, la un pachet de 5 nopti de cazare, a sasea este gratuita. Preturile pornesc de la suma de 518 lei pentru un sejur de sase nopti, la un hotel de doua stele cu mic dejun. Mult mai ieftine vor fi insa vacantele programate dupa data de 1 septembrie, atunci cand tarifele scad cu mai bine de 50%.

“Pentru inceputul lunii septembrie s-au introdus programele sociale atat pe litoralul romanesc, cat si in statiunile balneoclimaterice de la munte. Sunt programe abordabile ca si costuri, de exemplu, 6 nopti fara mic dejun costa 255 lei, iar la un hotel cu mic dejun si acces la piscina costa 355 lei”, a explicat Cristian Burtan, manager departament turism la o agentie baimareana.

Finalul lunii august si inceputul lui septembrie este cea mai aglomerata perioada pentru agentiile de turism, in primul rand datorita preturilor mai mici decat in restul sezonului estival. Tocmai de aceea, majoritatea destinatiilor turistice, atat cele din Romania, cat si cele din strainatate sunt foarte cautate in aceste zile.

“Aceasta perioada este una dintre cele mai solicitate din an, din doua motive. Sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie ofera preturi mai bune, in general pe toate destinatiile, iar toate familiile care au copii prefera sa mearga la mare acum, inainte de a incepe scoala. Astfel, toate destinatiile, fie cu plecare cu avionul, cu autocarul sau cu masina personala, fie la munte, fie la mare, sunt foarte solicitate”, a adaugat Cristian Burtan.

Programele sociale de pe litoralul romanesc se deruleaza in statiuni precum Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Jupiter, Neptun, Venus si Saturn.
Sursa: Tania Purcaru