Stiri nationale

PENTRU CREDINTA – Iasi: Peste 600 de pelerini au avut nevoie de ingrijiri medicale

Peste 600 de persoane au avut nevoie de acordarea primului ajutor medical din cauza problemelor medicale accentuate de oboseala si frig, de la inceputul pelerinajului la Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Lt.col Marius Taranu, purtatorul de cuvant al Gruparii de Jandarmi Mobile Bacau, a declarat, joi dimineata, ca 25 din cei 600 de pelerini care au avut nevoie de ingrijiri medicale au fost dusi la spital pentru asistenta medicala de specialitate. Numarul este aproape dublu fata de ziua precedenta, cand erau inregistrate 309 interventii medicale.

‘In aceasta perioada, de vineri seara, cand a inceput pelerinajul la moastele Sf Parascheva, peste 500 de efective din cadrul Ministerului Afacerilor Interne asigura, in continuare, masurile specifice de ordine si siguranta publica in municipiul Iasi, cu ocazia desfasurarii pelerinajului la Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva. Desi pana in acest moment nu au fost inregistrate situatii sau evenimente deosebite, vor continua activitatile specifice pe linie de prevenire a faptelor antisociale, fiind in derulare si o campanie de prevenire a furturilor din buzunare’, a spus Marius Taranu.

Spre deosebire de anii anteriori, in aceste zile au fost constatate trei fapte cu caracter contraventional: un caz de cersetorie si doua de tulburare a ordinii publice.

Pelerinajul la Mitropolia Moldovei si Bucovinei continua si joi. Pelerinii care vin la Iasi se pot inchina la raclele Sfintei Cuvioase Parascheva, racla in care se afla mana dreapta a Sfintei Maria Magdalena, racla cu moastele Sfantului Ioan Gura de Aur precum si la racla in care este un fragment din lemnul Sfintei Cruci.

Sursa: Agerpres