Comunitate

PENAL – O borseanca risca puscaria pentru ca incercat sa introduca in urna mai multe buletine de vot (VIDEO)

Vezi VIDEO
O femeie in varsta de 54 de ani din orasul Borsa este anchetata pentru ca ar fi incercat sa introduca in urna mai multe buletine de votare decat este permis. Incidentul a dus la o ancheta a politiei iar borsanca risca puscaria daca va fi gasita vinovata.

Sesizarea privind incalcarea legislatiei electorale a venit din partea unui candidat la functia de consilier local. Oamenii legii s-au deplasat la sectia de votare in cauza iar din primele verificari a reiesit ca femeia a incercat sa introduca in urna un al doilea buletin de vot, dupa ce a aplicat stampila pe un alt document destinat scrutinului.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie au aratat ca femeia ar fi fost prinsa in flagrant. “In cauza, politistii efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de catre art. 110 din Legea 67/2004 privind alegerea autoritatilor publice locale”, au aratat autoritatile.

Confirm legii, tiparirea si utilizarea de buletine de vot false, introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine fata de cele votate de alegatori, falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, precum si utilizarea unui act de identitate nul sau fals constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani. Chiar si tentativa se pedepseste.

Stire in curs de actualizare.

CITESTE SI:


Sursa: Larisa Cordea