Stiri externe

PEDEPSITI – Fumatorii care arunca mucurile de tigari pe strada in Paris vor fi amendati

Municipalitatea din Paris a anuntat miercuri ca ii va amenda pe fumatorii care arunca mucurile de tigari pe strada, aceasta fiind cea mai recenta masura luata de autoritatile franceze in incercarea lor de a reda “Orasului luminilor” un aspect mai curat, informeaza Reuters.

In fiecare an, aproximativ 4.900 de angajati ai Primariei pariziene aduna 350 de tone de mucuri de tigari ce au fost aruncate pe trotuarele – care totalizeaza o distanta de 2.900 de kilometri – si strazile – ce insumeaza 1.600 de kilometri – din Capitala Frantei, a precizat, miercuri, Municipalitatea din Paris, intr-un comunicat de presa.

In acest sens, incepand din 1 octombrie, Primaria din Paris va impune o amenda de 68 de euro.

“Pe langa faptul ca reprezinta o poluare vizuala, aceste mucuri sunt si un poluant semnificativ al mediului inconjurator, deoarece contin produse toxice care ajung in sol si in apa”, precizeaza acelasi comunicat.

Situatia a fost agravata de interzicerea fumatului in spatiile publice, adoptata prin lege in 2006, care i-a obligat pe fumatorii din Franta sa iasa din cafenele si baruri si sa fumeze pe strada.

Sursa: Mediafax