Stiri nationale

PE ULTIMUL DRUM – Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Vadim Tudor, scos din biserica si dus la cimitir

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor a fost scos, joi dimineata, din Biserica ”Sfantul Gheorghe Nou” dupa o slujba oficiata de 16 preoti, de fata fiind sute de persoane care au aplaudat, si urmeaza sa fie dus la Cimitirul Ghencea Civil, unde va avea loc inmormantarea.

Sute de persoane s-au adunat, joi dimineata, la Biserica ”Sfantul Gheorghe Nou” din Capitala, unde marti a fost depus sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor. Oamenii, unii dintre ei veniti si din provincie, au adus flori, au aprins lumanari si au transmis condoleante familiei.

In jurul orei 10.00, un sobor format din 16 preoti a oficiat o slujba religioasa, dupa care sicriul a fost scos din lacasul de cult, in aplauzele celor prezenti.

Ulterior, sicriul a fost pus intr-un autoturism pe care se afla mai multe coroane de flori, cortegiul funerar oprindu-se pentru cateva minute in fata Parlamentului, unde mai multi preoti au rostit o rugaciune.

Corneliu Vadim Tudor va fi inmormantat la Cimitirul Ghencea Civil, cu onoruri militare.

Pe de alta parte, la biserica a avut loc si un incident, o parte din participanti fiind nemultumiti ca nu li s-a permis accesul in curtea bisericii, unde se aflau doar membrii familiei si apropiatii lui Vadim Tudor.

De marti, cand sicriul cu trupul neinsufletit al lui Vadim Tudor a fost depus la Biserica ”Sfantul Gheorghe Nou”, mii de oameni au venit sa-i aduca un ultim omagiu.

Preotul paroh Emil Caramizaru spunea, miercuri, ca Vadim Tudor a dorit sa fie depus in Biserica ”Sfantul Gheorghe Nou”, a marelui martir si sfant Constantin Brancoveanu, intrucat la acest lacas “a fost prohodit” si Mihai Eminescu, in ziua de 17 iunie 1889.

Conducerea Senatului a respins, marti, solicitarea sotiei lui Corneliu Vadim Tudor ca sicriul cu trupul neinsufletit al fostului senator sa fie depus in holul Camerei legislative.

Corneliu Vadim Tudor s-a nascut in 28 noiembrie 1949, in Bucuresti, era scriitor, politician si jurnalist. A fost fondatorul Partidului Romania Mare, fost membru al Parlamentului European si fost senator.

Sursa: Mediafax