Actualitate

Pe ultimul drum cu tractorul împotmolit în noroaie – VIDEO

O femeie de 80 de ani, nu s-a “lãsat” dusã la cimitir, desi utilajul care trãgea dricul improvizat era un ditamai tractorul, echipat pentru cu lanturi groase si cauciucuri speciale de noroi.

Zgomotul infernal pe care-l scotea tractorul împotmolit în lutul unei ulite acoperea de tot cântãrile preotului, întru vesnica pomenire a celui mort, iar bocitoarele tocmite s-o plângã pe bãtrânã au trebuit sã punã umãrul serios si sã împingã carul alegoric, gãtit special pentru înmormântare.

Desi pare o scenã de umor negru desprinsã dintr-un film românesc, aceasta este cât se poate de realã si cum viata bate filmul sã mai spunem cã acest cortegiu bizar, condus de un preot curajos, încãltat cu cizme de cauciuc, urmat apoi de un tractor pe oglinda cãruia era prins un stergar alb ce trãgea agale carul alegoric funerar, ar fi avut la dispozitie o rutã ocolitoare, mai lungã ce-i drept, cu doar câteva sute de metri, dar mult mai accesibilã si pietruitã pe deasupra, care ar fi scutit mortul de tot acest circ.

Scena s-a petrecut în satul Plopi, din comuna Bunesti-Averesti si parcã vine sã ne spunã cã în România lui Iohannis e greu sã si mori. Drumul fãcut de cortegiul funerar care a traversat ulitele satului spre cimitirul cocotat în vârful dealului este desprins dintr-o adevãratã poveste biblicã, care aminteste de urcarea pe Dealul Golgotei a Mântuitorului. Când tractorul s-a împotmolit într-o pantã, rudele s-au speriat si vrând sã mascheze superstitia cã pãcatele grele tin mortul pe loc au început sã împingã în disperare masinãria.

 

Primarul: “E un drum de pãmânt, nu are deloc piatrã, avem un drum pietruit spre cimitir”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *