Administratie

Pasul Mesteacăn se surpă. Autoritățile nevoite să facă noi reparații

Pasul Mesteacăn se surpă din nou, la fel cum a făcut-o și acum câțiva ani. Cine se face responsabil pentru această situație? Nimeni nu spune nimic, doar că reparațiile se vor face pe banii firmei care s-a ocupat de acest proiect.

Prefectul Judeţului Maramureş a efectuat recent verificări pe DN 1 C Dej – Baia Mare. Mai exact, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureș, la sesizarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a dispus constituirea la nivel judeţean a unei comisii mixte de verificare a situaţiei create la DN 1C Dej – Baia Mare, condusă de Prefectul Judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ. El a fost la faţa locului pentru a analiza în teren situaţia semnalată.

Lupuț a subliniat faptul că în urma lucrărilor de la km 111+216.50-111+255.80 terasamentul a cedat, impunându-se lucrări de consolidare a acestuia. Pe porţiunea cu pricina, carosabilul prezintă denivelări şi fisuri, punând în pericol traficul rutier într-o zonă intens circulată.

În 2015 a fost efectuată o expertiză tehnică la tronsonul afectat iar concluziile şi recomandările din acel moment rămân valabile şi în prezent. Pentru stabilizarea acestor alunecări de teren este imperios necesar ca lucrările de consolidare prevăzute în expertiza tehnică să fie realizate în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *